Koude training

Naast ademcoaching breng ik je ook graag in contact met de kracht van de kou. Door training in koud water wordt het lichaam fysiek en mentaal sterker en krachtiger. Het immuunsysteem wordt geprikkeld waardoor je meer weerstand krijgt en minder vatbaar bent voor ziekte. 

 

Gezondheidseffecten

Koudwaterzwemmen/dippen zorgt voor een schrikreactie. Tijdens deze reactie vernauwen de bloedvaten, waardoor het bloed veel meer dan normaal naar de organen stroomt. Dit heeft een reinigend effect. Daarnaast stijgt de lichaamstemperatuur door de kou, als tegenreactie, heel tijdelijk naar niveau koorts. Dit is uitermate goed tegen ziekteverwekkers. Het kan op deze manier zelfs bepaalde ziektes helpen genezen. Het immuunsysteem krijgt een enorme opkikker. 

 

Hoe ziet een training of workshop eruit:

  • Eerst krijg je uitleg over de koude training en handige tips
  • Daarna doen we ademhalingsoefeningen voor concentratie en mindset
  • Dan maken we ons warm met oefeningen 
  • Vervolgens zijn we klaar om het koude water in te gaan. 

Afhankelijk van de temperatuur van het water zijn we 30 sec tot 4 minuten in het water. Het belangrijkste is om te ontspannen in de kou, als je dat hebt bereikt doet de tijd er niet echt toe. 

 

Ervaringen van deelnemers: 

'Een hele bijzondere ervaring: het realiseren dat je met je lichaam en geest tot zoveel in staat bent. Het voelde ook als een overwinning. Daarna voelde ik me geweldig!'

'Wat een prachtige plek om de koudere training te mogen doen. Als je zondagochtend zo begint, heb je de hele dag een heerlijk voldaan gevoel.'

'Koudetraining kan ik iedereen aanraden, juist als je een koukleum bent zoals ik! Titia helpt je bij het overwinnen van je kouvrees. Heel fijn hoe ze je voorbereidt en begeleidt zodat je de automatische paniekreactie van je lichaam kunt doorbreken en je de ultieme rust vindt in jezelf. Zodra je het water uit komt voel je je als herboren!

Ook super leuk als uitje met vrienden of familie. Geweldig om samen na de duik de overwinning te vieren, bij de kachel en onder het genot van een warme kop thee en lekkere gezonde hapjes.'

Kosten

De koudwatertraining kost 25 euro per persoon. Kom je met meerdere mensen uit één gezin? Dan kost ieder volgend persoon 10 euro. 

Wil je vaker komen plonzen, dan kun je kiezen voor een plonskaart. Hiermee kan je met 5 koudwatertrainingen meedoen voor 75 euro. 

Laat geld je niet tegenhouden. Kun je het écht niet betalen, stuur mij dan een berichtje zodat we samen kunnen kijken hoe we eruit kunnen komen!

Privé afspraken om het koude water in te gaan kunnen ook, neem hiervoor gerust contact met mij op. 

Voor meer informatie of opgave, zie de agenda of neem contact met mij op.