'Titia brengt je met de Wim Hof methode in de juiste flow en het koude water doet de rest.' - Deelnemer koude training.

 

'Titia is niet zomaar een gewone gastouder, maar echt een verrijking voor je kind. De Aventurijn is de ideale plek voor kinderen om zich te ontwikkelen. De locatie is ruim, natuurlijk en prachtig en Titia zorgt voor rust, balans, uitdaging en een gezellige sfeer.' - Ouder van gastkind.

 

'Vrijheid'

Nou kan je denken, wat heeft adem-coaching met vrijheid te maken? In mijn geval betekent dat alles! Vrijheid houdt in dat je vrij bent om zelf te bepalen ‘wat’ je wilt doen, ‘hoe’ je het wilt doen en dat je mag geloven waar je in wilt geloven. Als je dingen die in het verleden zijn gebeurd niet probeert op te lossen, dan ga je merken dat je je te veel laat leiden door wat je hoofd wilt, terwijl je vaak ook gewoon goed naar je gevoel moet luisteren. Bij de ademhalingssessies die ik tot nu toe heb gehad, heb ik geleerd om bij mijn gevoel te blijven. Het gene waar ik momenteel het meest trots op ben, is dat ik beetje bij beetje leer om mijzelf, maar ook anderen om mij heen, te kunnen vertrouwen. Het kopje ‘vertrouwen' is voor mij nogal een big deal geworden na een jarenlang pestverleden. Veel gesprekken, cursussen en zelfs een psycholoog die er aan te pas kwam en nog steeds kon ik het verleden niet achter me laten. De gedachten als 'was ik maar sterker geweest', 'had ik maar wat terug gedaan', 'hoe hebben mij ouders en broer zich gevoeld', 'hoe was het geweest als...' etc. Maar vooral de boosheid kon ik niet loslaten. Ik ben heel hard geworden voor mijzelf, wil overal de controle over hebben, want ja, dat heb ik destijds nooit over mijzelf gehad. Ik zal eerlijk zijn, ik vond het aan het begin best spannend, want als zelfs een psycholoog mij niet volledig kon helpen, hoe dan wel een ademcoach? Maar je komt juist met ademhalen helemaal tot jezelf. Ik kan niet uitleggen hoe goed dit voor mij werkt, het is onbeschrijfelijk. Ik leer van mijzelf te houden, ik merk dat mijn boosheid langzaamaan verdwijnt en ik voel dat ik een heel positief mens aan het worden ben, die gelukkig ook al wel eens de controle durft los te laten. Daarbij leer ik ook hoe ik doormiddel van mijn ademhaling mijzelf door nieuwe situaties kan helpen.

Het onbeschrijfelijke gevoel zal je pas echt ervaren als je het geprobeerd hebt! Ik heb eindelijk iets gevonden wat voor mij werkt en ik hoop echt dat Titia nog veel meer mensen mag gaan helpen, want het is heerlijk om tegen iemand ‘aan te praten’ die geen oordeel heeft en die je laat zijn zoals je bent.

Ik citeer Titia: 'Ieder mens is mooi.'

 - Geschreven door deelnemer ademcoaching